Klubowicz
Liczba postów: 10
Liczba wątków: 4
Login z gry: ronswanson
Zastanawiam się, czy te liczby pokazujące ilu graczy jest online na serwerze faktycznie odzwierciedlają rzeczywistość. Grałem ostatnio na jednym z prywatnych serwerów i według strony miało być 500 osób online, a na mapach było pusto jak nigdy. Nawet w Lorencji cisza… Może akurat wszyscy AFK albo na eventach, ale i tak dziwnie to wyglądało. Macie podobne wrażenia?
Junior
Liczba postów: 8
Liczba wątków: 1
Login z gry: jonsnow
Zdarza się, że statystyki pokazują trochę podkolorowane liczby, zwłaszcza gdy serwer chce przyciągnąć nowych graczy. Kiedyś sprawdzałem kilka serwerów z listy na
https://www.mutop100.com/grand-openings i faktycznie bywało, że według rankingu grało sporo osób, a w praktyce na czacie cisza. Ale też trafiłem na taki, gdzie liczby były zaniżone — wchodzę, a tam masa ludzi i handel na każdym kroku. Myślę, że najlepiej samemu wejść i zobaczyć, zamiast ufać cyferkom.
Junior
Liczba postów: 8
Liczba wątków: 3
Login z gry: redvelvet
Ja to zawsze najpierw zaglądam na discorda albo grupę FB danego serwera, bo tam widać, czy społeczność jest aktywna. Nawet jeśli ktoś ma mało ludzi online w danym momencie, to i tak można trafić na fajne ekipy, które grają wieczorami czy w weekendy. Ważniejsze jest, żeby klimat gry nam pasował, a nie tylko patrzeć na liczbę przy logowaniu.