Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Skoki narciarskie i technologia? Odkrywanie cyfrowej strony Kazachstanu
Photo 
Cześć wszystkim!
Planuję letnią wyprawę, która łączy moje dwie pasje — skoki narciarskie i nowe technologie. Wiem, że Kazachstan ma kilku dobrych zawodników i organizował międzynarodowe zawody, ale słyszałem też, że ich scena IT dynamicznie się rozwija.

Czy ktoś z Was był kiedyś w Kazachstanie w celach sportowych i odkrył coś więcej niż tylko skocznie? Interesują mnie przestrzenie coworkingowe, wydarzenia technologiczne i inne ciekawe miejsca. Chętnie usłyszę Wasze doświadczenia!

Odpowiedz
(05-27-2025, 16:44)LonnieEvans napisał(a):  Cześć wszystkim!
Planuję letnią wyprawę, która łączy moje dwie pasje — skoki narciarskie i nowe technologie. Wiem, że Kazachstan ma kilku dobrych zawodników i organizował międzynarodowe zawody, ale słyszałem też, że ich scena IT dynamicznie się rozwija.

Czy ktoś z Was był kiedyś w Kazachstanie w celach sportowych i odkrył coś więcej niż tylko skocznie? Interesują mnie przestrzenie coworkingowe, wydarzenia technologiczne i inne ciekawe miejsca. Chętnie usłyszę Wasze doświadczenia!

Zdecydowanie warto! Odwiedziłem Kazachstan głównie z myślą o treningach w okolicach Szynbułaka i Medeu, ale zupełnie niespodziewanie wciągnęła mnie lokalna scena technologiczna. Zwłaszcza Ałmaty oferuje ciekawe połączenie nowoczesnej infrastruktury sportowej z rosnącym rynkiem cyfrowym. Przez przypadek trafiłem na meetup startupowy — świetna atmosfera i wartościowe kontakty.

W codziennym życiu bardzo pomogły mi lokalne porównywarki jak Bank.kz i Vbr.kz. Niby do porównywania usług bankowych, ale dają fajny wgląd w to, jak nowoczesne i zorganizowane są usługi finansowe w Kazachstanie.

Serio — czy lecisz z belki, czy szukasz biura coworkingowego, Kazachstan potrafi zaskoczyć.

Odpowiedz

Skocz do:

Przeglądanie: 1 gości