Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kurs prawa jazdy - teoria, jazdy i formalności w praktyce
Hej wszystkim! Zacząłem ostatnio się rozglądać za szkoleniem prawa jazdy i wpadłem na interesujące informacje, które nieco mi rozjaśniły temat, jeśli chodzi o to, ile może potrwać taki kurs. Wychodzi na to, że nie ma jednej konkretnej odpowiedzi – wszystko zależy od kilku rzeczy. Najistotniejsze jest to ile masz wolnego czasu na jazdy i dostępności instruktorów. Jeśli ktoś ma możliwość jeździć praktycznie codziennie, to tylko praktykę można skończyć nawet w miesiąc. Ale wiadomo, życie pisze różne scenariusze, stąd jak ktoś pracuje bądź studiuje, to w rzeczywistości trwa to 2–3 miesiące, a zdarza się, że i dłużej. Dużo zależy też od tego, czy wybierzesz kurs tradycyjny z teorią stacjonarną, czy tzw. kurs teoretyczny online. Druga opcja jest dla tych, którzy chcą wszystko ogarnąć maksymalnie szybko – trzeba tylko być w dyspozycji i załatwić wszystkie formalności, jak badania oraz numer PKK. No i trzeba zdać teorię zanim zaczną się jazdy. Wcześniej nie miałem świadomości o tym, tym samym fajnie, że natknąłem się na tę publikację. Jak ktoś z Was również planuje robić prawko, to polecam rzucić okiem na: https://superkierowca.waw.pl/czas-trwania-kursu-prawa-jazdy-od-czego-zalezy/

Odpowiedz

Skocz do:

Przeglądanie: 1 gości