Pomocnik Administratora
Liczba postów: 1,068
Liczba wątków: 92
Login z gry: Karol
To by było bardzo fajne, ale właśnie od podstaw, wiadomo takiej skoczni sie nie wyboduje w jeden sezon, wiec musiało y zajmowac sporo czasu budowanie każdego elementu skoczni... I np. wybudowanie i doporowadznei do orządku całej takiej skoczni by zajmowało co najmniej 2 sezony, jezeli reprezentacja by miał na to hajs
kuba08095
Niezarejestrowany
Super pomysł na hans bo tak dużo kasy mamy w reprezentacjach
Zawodowy Skoczek
Liczba postów: 51
Liczba wątków: 8
Co do pomysłu to jestem na tak. Można by jeszcze tak zrobić, że w każdym Pucharze znajduje się choć jedna skocznia, każdej aktywnej reprezentacji w grze. Resztę skoczni, tych z pozostałych krajów dobierało by się losowo. Natomiast co do możliwości budowy nowych skoczni w repkach, to jestem na nie. Myślę, że to by uczyniło grę zbyt mało realistyczną, bo jakby tak każda reprezentacja zbudowała sobie chociaż jedną i do tego pewnie by zostały one wprowadzone do różnych Pucharów, to by to dziwnie wyglądało. Nawet lepiej moim zdaniem by było, gdyby powróciło się do realnych rozmiarów skoczni i żeby nie było możliwości powiększania tego rozmiaru, lepszy klimat by był
![Smile Smile](https://ski-jumps.pl/forum/images/smilies/smile.gif)
Wystarczy moim zdaniem własna skocznia w klubie i do tego można by właśnie jakoś dodać więcej możliwości rozwijania tej skoczni, np. można by każdy element skoczni podzielić na 10 poziomów i na każdy następny poziom trzeba by przeznaczyć więcej czasu i pieniędzy.
Moderator
Liczba postów: 244
Liczba wątków: 30
04-26-2015, 20:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-26-2015, 20:00 przez BBC37.)
(01-28-2014, 20:12)hans_1986 napisał(a): A czy nie lepiej pozwolić reprezentacji budowy skoczni od podstaw. Całkiem nowych, wiadomo że to będzie kosztować reprezentacje znaczne kwoty. Ale to tak na przyszłość jak się reprezentacje dorobią. ![Big Grin Big Grin](https://ski-jumps.pl/forum/images/smilies/biggrin.gif)
To jest dobry pomysł. Kosztowne, ale też czasochłonne. Byłoby kilka lub kilkanaście etapów budowy skoczni + później standardowa rozbudowa, miejsca itp. Kilka przykładowych etapów:
-Kupno ziemi.
-Zatrudnienie pracowników.
-Zakup materiałów do budowy skoczni
itd. takich etapów byłoby około 10-20, jak napisał Hans przy budowie nowej skoczni koszta byłyby znaczne i jak już napisałem trwałoby to jakiś czas.
Pomocnik Administratora
Jak już JakaChudy napisał,że jakby nowa skocznia pojawiłaby się w Pucharze, to dziwnie to by wygladało, gdzies była propozycja o sparingach reprezentacji, to moze na takich skoczniach reprezentacja może w sezonie letnim trenować, lub rozgrywać sparingi- Selekcjoner z innym selekcjonerem sam ustawia datę i godzinę takiego sparingu.
PS. Co do pomysłu hansa to jak już wyżej pisalem, ten pomysł mi bardzo się podoba
Moderator
Liczba postów: 244
Liczba wątków: 30
Czemu dziwnie? Realistyczne. Przecież w realnych skokach również są budowane nowe skocznie i czasem znajdują miejsce w Pucharach.
Zawodowy Skoczek
Liczba postów: 51
Liczba wątków: 8
Tak, tyle że jak taki nowy gracz przychodzi i widzi, że połowa skoczni np. w PŚ to skocznie, które w rzeczywistości w ogóle nie istnieją to będzie dla niego raczej to trochę dziwne. Wystarczyłaby moim zdaniem taka funkcja w klubach. Ewentualnie jak już budować w repkach to może do jakiejś określonej wielkości, np. do max. HS80 i wykorzystywane byłyby takie skocznie tylko do treningu.
Pomocnik Administratora
(04-26-2015, 20:18)JakaChudy napisał(a): Tak, tyle że jak taki nowy gracz przychodzi i widzi, że połowa skoczni np. w PŚ to skocznie, które w rzeczywistości w ogóle nie istnieją to będzie dla niego raczej to trochę dziwne. Wystarczyłaby moim zdaniem taka funkcja w klubach. Ewentualnie jak już budować w repkach to może do jakiejś określonej wielkości, np. do max. HS80 i wykorzystywane byłyby takie skocznie tylko do treningu.
Oto samo mi chodzi. Wyżej napisałem, że można jeszcze w letnim jakieś sparingi z innymi reprezentacjami. Można zrobić tak, że na takiej skoczni w sezonie letnim można codzennie dla kadry robić trening( nie chodzi mi o TnS.)