12-16-2024, 21:17
ArchiMate to jedno z najlepszych narzędzi dla osób zajmujących się architekturą korporacyjną. Jego główną zaletą jest to, że umożliwia tworzenie jasnych i spójnych modeli pokazujących, jak poszczególne elementy organizacji współdziałają ze sobą. Daje to nie tylko pełniejszy obraz procesów, ale także ułatwia komunikację z zespołem i interesariuszami. W mojej pracy ArchiMate wielokrotnie pomógł w identyfikacji słabych punktów i planowaniu skutecznych zmian.
Jeśli chodzi o naukę, mogę śmiało polecić kursy organizowane przez firmę Advised Skills. Uczestniczyłem w ich programie ArchiMate, który obejmuje zarówno podstawy (Level 1), jak i bardziej zaawansowane aspekty (Level 2). Kurs trwa kilka dni i jest intensywny, ale materiały szkoleniowe są na najwyższym poziomie, a prowadzący mają ogromne doświadczenie w tej dziedzinie.
Jeśli chodzi o naukę, mogę śmiało polecić kursy organizowane przez firmę Advised Skills. Uczestniczyłem w ich programie ArchiMate, który obejmuje zarówno podstawy (Level 1), jak i bardziej zaawansowane aspekty (Level 2). Kurs trwa kilka dni i jest intensywny, ale materiały szkoleniowe są na najwyższym poziomie, a prowadzący mają ogromne doświadczenie w tej dziedzinie.