Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
lepiej zwiedzać Grecję na własną rękę czy skorzystać z zorganizowanej wycieczki?
Zapierający dech w piersiach krajobraz, błękitne wody Morza Egejskiego i niezwykła kultura – Grecja naprawdę ma wiele do zaoferowania! Czy ktoś z Was miał okazję zwiedzać ten kraj? Ja zawsze marzyłam o odwiedzeniu Aten i wysp takich jak Santorini czy Mykonos. Słyszałam, że wycieczki objazdowe są tam bardzo popularne. Jak myślicie, lepiej zwiedzać Grecję na własną rękę czy skorzystać z zorganizowanej wycieczki?

Odpowiedz
Tak, byłem w Grecji dwa lata temu i muszę powiedzieć, że była to jedna z najlepszych podróży w moim życiu! Odwiedziłem zarówno Ateny, jak i kilka wysp. Każde miejsce ma swój niepowtarzalny urok. Osobiście polecam zorganizowane wycieczki z https://krok-travel.pl/countries/grecja/ , zwłaszcza jeśli planujesz zobaczyć dużo w krótkim czasie. Przewodnicy często mają dużą wiedzę na temat lokalnych zabytków i historii, co wzbogaca doświadczenie. Ale jeśli wolisz swobodę, wynajęcie samochodu i podróżowanie na własną rękę jest również świetną opcją. Co najbardziej chciałbyś zobaczyć w Grecji?

Odpowiedz
Ja byłam w Grecji zeszłego lata i zgadzam się, że to niesamowite miejsce na wakacje! Spędziłam tydzień na Krecie, a potem kilka dni w Atenach. W Krecie mieliśmy wynajęty samochód, więc mogliśmy swobodnie zwiedzać wyspę i odkrywać ukryte plaże oraz lokalne tawerny. W Atenach natomiast skorzystaliśmy z zorganizowanych wycieczek, żeby lepiej poznać historię i zabytki. Myślę, że obie opcje mają swoje zalety.

Odpowiedz
To zależy od wielu czynników, jaki masz budżet, jakim czasem dysponujesz i jaki model turystyki preferujesz. Jedną z popularny opcji są kilkudniowe wypady typu city break. Wyjazdy do słynnych turystycznie miejsc, takich jak Berlin, Praga, Wiedeń czy Londyn czy w przypadku Grecji będą to Ateny czy Saloniki, polegają na kilku dniach intensywnego zwiedzania różnych atrakcji. Są w sieci portale i strony gdzie można znaleźć więcej informacji na ten temat, przykładowo https://veturo.pl/

Odpowiedz

Skocz do:

Przeglądanie: 1 gości