02-28-2015, 15:19
trochę te "ograniczenia" bez sensu. w takiej grupie powinni być zawodnicy, którzy chcą być bez względu na to, ile mają umiejętności. np. gra sobie trójka znajomych, 4, 5 oraz 6 w rankingu i co, nie mogą być razem w drużynie? bez sensu jak dla mnie. tak samo bez sensu jest to, że musiałaby być kobieta. jak napisał Cytrus kobiet jest mniej. powstałoby kilka drużyn i co? zabrakłoby kobiet i więcej drużyn by nie mogło powstać.
ja tak to bym widział:
według mnie pojedynek byłby całkowicie losowy. w pojedynkach by dodano zakładkę "pojedynki drużynowe", dodać w tej zakładce ranking drużyn oraz opcję "losuj drużynę". pojawia się pytanie, na jakiej skoczni rozgrywane by były pojedynki? jest kilka możliwości:
a) w mieście, w którym jest założyciel grupy losującej przeciwnika;
b) na skoczni w kraju założyciela grupy losującej przeciwnika;
c) każda grupa dostawałaby skocznie o losowym punkcie HS (bez możliwości rozbudowania) i pojedynki byłyby rozgrywane na skoczni losującej przeciwnika.
ilość pojedynków byłaby nieograniczona, lecz wylosować przeciwnika dana grupa mogłaby tylko raz. dlaczego w takim razie nieograniczona? przecież inne grupy mogą Nas wylosować, wtedy pojedynków byłoby kilka. jestem też za tym, aby w drużynie były 4 osoby (jedna rezerwowa). za zwycięstwo nie dostawałoby się nagród, lecz punkty, które później założyciel grupy mógłby wymienić na nagrody. za przegranie 0pkt, za wygranie 1pkt. przykładowe nagrody:
5pkt - po 15PE dla każdego członka drużyny;
10pkt - po 50000 dla każdego członka drużyny;
15pkt - po 30 losowej umiejętności dla całej drużyny;
20pkt - po 40 PE dla całej drużyny;
25pkt - po 3 karnety na TnS dla całej drużyny
30pkt - po 100000 dla całej drużyny;
50pkt - po 5PP dla całej drużyny.
oczywiście to tylko takie przykładowe, można wymyślić o wiele więcej oraz inne nagrody.
ja tak to bym widział:
według mnie pojedynek byłby całkowicie losowy. w pojedynkach by dodano zakładkę "pojedynki drużynowe", dodać w tej zakładce ranking drużyn oraz opcję "losuj drużynę". pojawia się pytanie, na jakiej skoczni rozgrywane by były pojedynki? jest kilka możliwości:
a) w mieście, w którym jest założyciel grupy losującej przeciwnika;
b) na skoczni w kraju założyciela grupy losującej przeciwnika;
c) każda grupa dostawałaby skocznie o losowym punkcie HS (bez możliwości rozbudowania) i pojedynki byłyby rozgrywane na skoczni losującej przeciwnika.
ilość pojedynków byłaby nieograniczona, lecz wylosować przeciwnika dana grupa mogłaby tylko raz. dlaczego w takim razie nieograniczona? przecież inne grupy mogą Nas wylosować, wtedy pojedynków byłoby kilka. jestem też za tym, aby w drużynie były 4 osoby (jedna rezerwowa). za zwycięstwo nie dostawałoby się nagród, lecz punkty, które później założyciel grupy mógłby wymienić na nagrody. za przegranie 0pkt, za wygranie 1pkt. przykładowe nagrody:
5pkt - po 15PE dla każdego członka drużyny;
10pkt - po 50000 dla każdego członka drużyny;
15pkt - po 30 losowej umiejętności dla całej drużyny;
20pkt - po 40 PE dla całej drużyny;
25pkt - po 3 karnety na TnS dla całej drużyny
30pkt - po 100000 dla całej drużyny;
50pkt - po 5PP dla całej drużyny.
oczywiście to tylko takie przykładowe, można wymyślić o wiele więcej oraz inne nagrody.