Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ważne Konkurs do wygrania 250 PP
Ja powiem wam tak . Wszystko ładnie pięknie oba filmiki mogą być TUTORIALEM ale nie filmikiem promującym grę. Zobaczcie filmik promujący grę powinien być "raczej nie prawdziwy" czyli skoczkowie itd jakieś hasła i Ty możesz zostać następcą mistrza czy coś w tym stylu. Pomyślcie, że wchodzi gracz na filmik promujący grę, a tutaj filmik trwa 24 minuty lub w drugim przypadku 15 minut. I czy coś takiego można wrzucić na stronę główną gry podczas rejestrowania, aby potencjalnie nowy gracz tym się zainteresował. Źle to zostało narzucone, bo oba filmik to świetne TUTORIALE, ale nie PROMUJĄ GRY. Polecam wam abyście zrobili konkurs na filmik PROMUJĄCY GRĘ taki co będzie trwał max 2 minuty i będzie zachęcał, a nie tłumaczył. Takie jest moje zdanie. Wejdźcie na mocne marki gier przeglądarkowych. Zobaczcie np. Trailer FIFA 14 czy PES 14 czy Batelfield 4 on nie tłumaczy jak grać, bo gameplay jest od tłumaczenia czyli tzw. tutorial i to gameplay trwa z 20 minut... a Trailer? Trailer trwa z 2 minuty. Pomyślcie nad tym serio...

PS. Teraz doczytałem Matty, że w temacie postu piszesz "Filmik promujący grę" A następnie przeczysz w którymś zdaniu temu twierdzeniem "...czyli tzw. gameplay" Gejmpleje to nie filmik promujące grę... Pomyśl Matty czy nie warto lepiej dać filmik 2 minutowy maksymalnie na stronę główną typu zachęty i mocnego uderzenia, a jeden z tych filmików (lub obydwa, bo chłopaki się postarali) wrzucić jako tutoriale?

I dla przykładu zamieszcze wam tutaj coś co was do tego powinno przekonać zobaczcie sami...:

Oficjalny trailer promujący grę FIFA 14: http://www.youtube.com/watch?v=APMrtUd4WW8
Gameplay FIFA 14: http://www.youtube.com/watch?v=QZ5JGuZWzKY

Moim zdaniem jeśli bym nie grał w tą grę o wiele bardziej zachęciłby mnie pierwszy filmik Smile do zagrania, a skoro nie grałbym w tą grę to nie umiałbym w nią grać więc następnie wszedłbym na gameplay Smile ale gameplay na samym początku by mnie nie zachęcił.

Wiadomości w tym wątku
Konkurs do wygrania 250 PP - matty - 02-10-2014, 22:24
RE: Konkurs do wygrania 250 PP - Mariuszyn - 03-03-2014, 10:52
RE: Konkurs do wygrania 250 PP - Skwarek - 03-05-2014, 16:36

Skocz do:

Przeglądanie: 2 gości