01-02-2014, 21:03
w sezonie zimowym nie ma(na 99%) żadnego wolnego dnia bez zawodów. w sezonie letnim coś by sie znalazło
Ankieta: Jesteś za wprowadzeniem tego pomysłu? Ankieta jest zamknięta. |
|||
Tak | 8 | 36.36% | |
Nie | 13 | 59.09% | |
Nie mam zdania | 1 | 4.55% | |
Razem | 22 głosów | 100% |
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie | [Wyniki ankiety] |
Ocena wątku:
Specjalizacje
|
(01-02-2014, 20:32)[email protected] napisał(a): Przykładowo: rano się logujesz, a tu 2 poziomy specjalizacji w plecy, czyli 2000 um. Po południu masz zawody, a nie masz KP i nie stać cię na jego kupno. W takiej sytuacji możesz poświęcić na zgadywanie nawet 5 godzin i 1800 PE...10 poziom to 50 możliwości, każda po 5 PE to maksymalnie 250 PE wydane żeby wbić 10 poziom. nawet jak by spadły 2 statystyki o 1 poziom to jest maksymalnie 500PE. a nie 1800 które podałeś
Cytat:Jest jeszcze możliwość, że każdy gracz miałby 25% szans, że w ciągu sezonu obniży mu się jedna ze specjalizacji o 1 poziom i tylko raz w trakcie sezonu. Natomiast w przerwie między sezonowej każdy gracz miałby na przykład 95%, że spadnie mu która ze specjalizacji ale w granicach 1-3 poziomy, z tymże też tylko raz.
To byłoby według mnie ciekawsze, bo mam na myśli, aby gracz miewał wzloty i upadki, a nie żeby był idealnym skoczkiem. To zwiększyłoby choć w niewielkim stopniu szansę graczom uplasowanym nieco niżej, aby mogli zająć lepsze miejsce zanim dany gracz nie wytrenuje ponownie specjalizacji na maksa (chodzi tu o spadek specjalizacji w trakcie sezonu)
Jeśli chodzi o spadek w przerwie między sezonowej to wiadomo, że będzie realistyczniej, bo część skoczków w przerwie "odpoczywa" przygotowuje się powoli do sezonu, a więc tu byłoby podobnie. Gracze musieliby wytrenować ponownie specjalizacje, aby być gotowym do sezonu.