Zakupy online mają ogromny plus – można odkryć naprawdę ciekawe, naturalne produkty, które pomagają w codziennej pielęgnacji i często są tańsze niż ich odpowiedniki w salonach kosmetycznych! Szczególnie polecam Konopną Farmację w Poznaniu, która oferuje
szeroki wybór kosmetyków naturalnych, także tych z konopi, doskonałych do pielęgnacji skóry problematycznej.
Sama miałam ciekawą przygodę z ich kosmetykami. Trafiłam na krem na blizny po oparzeniach Editt (kosztuje tylko 24,90 zł!), kiedy przypadkowo poparzyłam twarz. Szukałam czegoś, co zapobiegnie powstawaniu blizn, i ktoś polecił mi właśnie ten krem. Po kilku aplikacjach zauważyłam, że nie tylko blizny znikają, ale też przebarwienia się rozjaśniają, a drobne zmarszczki wygładzają. W składzie kremu są same naturalne składniki, takie jak wyciąg z cebuli, acerola, aloes i masło shea – a to właśnie cebula pobudza produkcję kolagenu i pomaga w regeneracji skóry.
Na koniec każdej pielęgnacji zawsze sięgam jeszcze po olejek konopny – dodatkowa warstwa nawilżenia i ukojenia dla skóry. Ten olejek świetnie wykańcza pielęgnację, uelastycznia skórę i potęguje działanie kremu. Dla tych, którzy szukają
sprawdzonych kosmetyków eko i konopnych, Konopna Farmacja Poznań (dostępna również online :
https://konopiafarmacja.pl/balsam-konopny-do-ciala/759-krem-na-blizny-po-oparzeniach-50g-editt-5904215406273.html ) to zdecydowanie sklep wart polecenia!
Przy okazji –
kosmetyki naturalne, w tym właśnie te konopne, idealnie sprawdzają się do codziennej pielęgnacji. Takie produkty są delikatniejsze dla skóry, co jest bardzo ważne, zwłaszcza jeśli mamy cerę skłonną do podrażnień.